Teremakusztikai panelek

A teremakusztikának több területen is fontos szerepe van. Előadótermekben, tárgyalókban befolyásolja a beszédérthetőséget, a visszhangos termekben ez a tulajdonság romlik. A zenehallgatásra használt helyiségekben szintén károsak a visszhangok, rontják a zenei élményt. A speciális célokra (pl. hangverseny, konferencia) használt épületeket kizárólag akusztikusok bevonásával tervezik és a terem funkciója szerint alakítják ki az akusztikai körülményeket. A beszéd megértéséhez a száraz, visszhangmentes terek ideálisak (max. 0,8-1 sec utózengés), ahol a hangelnyelés nem túl nagy. Koncerttermekben inkább a közepesen hosszú utózengéssel (kb. 1,5-2 sec) rendelkező, puha visszaverődések előnyösek.
Tárgyalókban előnyös, ha az utózengési idő 0,5 – 0,8 sec körül van.

A „jó akusztikájúnak” nevezett zenehallgatásra szolgáló helyiségek, koncerttermek feltételei:

Méretek:

Hangelnyelő képméretek :

  • 600×600 mm
  • 1200 x 1200 mm
  • 1200 x 2400 mm mely nyers táblaméret, egyedi felhelyezés és méretre vágás esetén a könnyű formálhatóságának köszönhetően a táblaméretből bármilyen alakzat kialakítható.


A szükséges hangelnyelő felületet a szoba méreteihez és adottságaihoz igazítva, helyszíni mérés vagy teremakusztikai modellezés alapján adjuk meg, de ezt a megbízó is megadhatja.
A termék igény szerint variálható színekkel, egyedi mintákkal, előtét lapokkal.
Bővebb információt teremakusztikai látványkatalógusunkban talál. 

Műszaki tulajdonságok

Panel típustól és perforációtól függően: NRC: 0,85 -1
Hangelnyelés frekvencia spektrum a felhasznált Stratocell Whisper hangelnyelő anyag vastagsága alapján kereshető ki.

Stratocell Whisper hangelnyelő anyag tűzállósága:
50 mm-es vastagság esetén: B s2 d0
30 mm-es vastagság alatt: B s1 d0
Az egyéb anyagok tűzállósága a felhasznált egyéb alapanyag tűzállóságával egyezik meg.

Sokoldalú a rugalmas és merev alkalmazásokhoz. A hangelnyelő panelek tökéletes megoldást jelentenek a zaj, beleértve az egyéb nem kívánt hangok, csökkentésére minden típusú beltéri környezetben. Biztonságosabb és használhatóbb munkakörnyezetet is biztosítanak.

A dekoratív kivitelű akusztikus panelek jelentősen és mérhetően javítják az esztétikát. A szakszerű festékkel történő professzionális permetezés és nyomtatás megőrzi a hab kiváló hangelnyelő képességét anélkül, hogy rontaná azt.

Az alapanyag kis sűrűségű polietilén (LDPE), mely újrahasznosítható az LDPE újrahasznosító rendszerekben.

A víz vagy páratartalom hatására az anyag szinte változatlan marad, a termék akusztikai teljesítménye állandó marad, és nincs szükség vízvédő fóliára.

Az akusztikai panelek tömege 1- 4 kg/ db-ig terjedhetnek. Az átlagos tömeg 2 kg. Így a szerkezet bármely felületre, mennyezetre, vagy oldalfalra a saját rögzítő elemével felszerelhető.

A panelek 60×60 cm vagy 120×120 cm alapméretűek, melyek egy soroló sínre helyezhetők el. A sín közvetlen a falra vagy mennyezetre erősíthető, melyhez a panel rögzíthető. Részletes szerelési útmutatót külön adunk vevőinknek.

Az anyag a napjainkban elérhető egyik legjobb hangelnyelő tulajdonságokkal rendelkező alternatíva, különösen az emberi beszédtartományra vonatkozóan.

A felsorolt akusztikai panel típusok mellett egyedi igényeket is megvalósítunk. A variációk száma gyakorlatilag határtalan. Ön elképzeli azt, hogy mit akar ábrázolni vagy nyomtatott felületként az irodájában, lakásában, előadó termében vagy egy közösségi helyen látni, ill. egy színházban megvalósítani, mi pedig ennek megfelelően elkészítjük azt. Lehet ez egyedi kép, ábra vagy 3 dimenziós burkolat. Ezt mind meg tudjuk valósítani. A panelek standard mérete mellett egyedi méretek megvalósítását is vállaljuk. Akár több 100 m2-es összefüggő felületek kialakítása is megvalósítható.

Hol van szükség a helyiség akusztikai jellemzőinek javítására?

A teremakusztikai panelek típusai:

  • Stratocell Whisper panel, borítás nélkül, közvetlenül a falra helyezve
  • 2D akusztikai panelek
  • 3D akusztikai panelek
  • Világító panelek

Kapcsolat

Írjon nekünk